Над 300 мигранти са задържани у нас само за ден по

...
Над 300 мигранти са задържани у нас само за ден по
Коментари Харесай

Над 300 мигранти са задържани у нас за последното денонощие

Над 300 мигранти са арестувани у нас единствено за ден по данни на прокуратурата. Образувани са 19 каузи.
Прочетете още
" За нас е значимо мигрантите освен да бъдат залавяни и връщани, а да бъдат арестувани уредниците на тези групи, които постоянно работят освен в България ", сподели заместител основният прокурор Мария Павловапред bTV.
 
" Този вид закононарушения са рискови освен за мигрантите, а и за служителите на реда, които работят за разбиването на тези схеми ", dopylni от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Той уточни, че освен във връзка с маршрутите, а и във връзка с превозването " каналджиите " стават все по-изобретателни. Голям е борят на недопуснатите мигранти у нас. По думите му е нужно да има повече гранични служители на реда в рисковите региони, а не да бъдат изпращани служители на реда в командировка.
 
Директорът на Националната полиция Атанас Илков уточни, че " каналджиите " стават все по-изобретателни. Пример за това е вчерашният случай, при който в цистерна бяха хванати 40 души, а тази заран в камион на автомагистрала " Тракия " бяха арестувани 70 души.

Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) следи 59 незаконни групи с над 250 участници, сподели новият шеф на службата Явор Серафимов, представен от Българска телеграфна агенция.
 
Ръстът на каузи за последните три години за " каналджийство " и подкрепяне на престоя им се е нараснал фрапантно. През 2020 година тези каузи са 150, за 2022 към този момент са над 1000. Расте и броят на обвинителните актове в съда. Осъдените са също над 1000. Ефективно наказаните за три години са едвам към 20% от всички приети за отговорни.

 
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР